Bine ai venit!

in micul meu magazin

 

Pentru inceput am sa-ti spun cate ceva despre produsele mele.

Sunt lucruri facute in totalitate manual lucruri shic,lucruri unicat  dar in acelasi timp sunt utile rezistente.

Modelele  inclusiv tiparele sunt realizate tot de mine.

Vreau sa aduc in casa ta acel “lucru manual” de odinioara dar in acelasi timp incerc sa aduc si lucruri moderne realizate cu ajutorul unor tenhnici noi sperand ca in acest fel sa pot tine pasul cu moda. Toti ne dorim lucruri speciale dar si utile, cu siguranta aici vei gasi asa ceva.

Am sa-ti povestesc  putin despre cateva tehnici pe care le aplic in realizarea obiectelor. Sunt tehnici care au fost uitate sau nu au ajuns la cumparatorul din Romania si anume:

1. Tricotul impaslit

Din acest tricot impaslit fac gentile si anume este este lana toarsa pe care o tricotez mai intai si dupa aceea o impaslesc cu apa si sapun.

Initial geanta este foarte mare ca dupa impaslire dimensiunile ei sa se reduca cu 1/4 dimensiunea initiala.Acest lucru ii da un aspect frumos asemeni unei stofe groase si in plus o face mult mai rezistenta.

2.Fetru manual

Fetru il realizez prin impaslirea lanii netoarse cu apa si sapun de casa.Lana se aseaza in forma dorita dupa care urmeaza procesul de impaslire. Inclusiv pictura de pe genti este facuta cu lana in timpul acestui proces iar geanta care rezulta  nu are cusaturi de imbinare.

Procesul poate dura de la 1 pana la 2 zile timp in care lana se maseaza usor pentru inceput ca spre final sa trebuiasca sa fie lovita de masa.In acest fel firele se agata unele de altele impaslindu-se.Rezultatul final te face sa uiti de efortul depus in timpul procesului de impaslire.

Si in acest caz obiectul pe care il fac isi reduce dimensiunile cu 1/4 din dimensiunile initiale.Rezulta un obiect util, rezistent si nu in utlimul rand special.

3.Nuno felting

Sau impaslirea cu tehnica Nuno, este un procedeu mai nou- contemporan descoperit in 1992 in Australia.

Impaslirea lanii se realizeaza de aceasta data pe materiale cum ar fi bumbacul sau matasea naturala. Proceul este similar realizarii fetrului dar este mult mai spectaculos rezultatul. Lana se prinde de material prin impaslire si nu mai poate fi scoasa de pe acesta.

In magazin am pe stoc la acest moment numai lana impaslita pe bumbac.

Mai multe detalii despre aceasta tehnica poti gasi accesand urmatorul link http://en.wikipedia.org/wiki/Nuno_felting

Durata de executie a obiectelor realizate prin aceste tehnici poate  fi intre 3 si 4 zile.

 

Proiecte de viitor

Realizarea unor lucruri din materiale facute cu tehnica Nuno felting : bluze, fuste, rochii si chiar pardesie.

Tot un proiect de viitor si sper sa fie cat mai aproape sunt gentile pentru  barbati realizate din piele naturala  sau piele in combinatie cu fetru.

Te astept cu placere pe blogul meu http://handmade-shic.blogspot.com/  care acum este la inceput de drum dar in curand vei  putea gasi mai multe detalii.

De asemenea nu ezita sa ma contactezi pe e-mail la adresa contact@handmade-shic.ro

 

toate cele bune,

Handmade-shic

 

 

 

 

 

No Comments »

No comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Poze realizate de Oana Stefanescu: persuadinggiants.blogspot.com
TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Votati-ne in directorul ClickLink
Revista Atelierul
An Tan Te
Retete culinare